Lied -SÄVELLYSKILPAILU 2017
In English

Kilpailun säännöt

1. Osallistumisoikeus on kaikilla Suomen kansalaisilla asuinvaltiosta riippumatta ja kaikilla Suomessa vakituisesti asuvilla säveltäjillä ilman ikärajaa. Kukin kilpailija voi osallistua yhdellä teoskokonaisuudella.

2. Teoksen tulee olla sävelletty lauluäänelle ja pianolle.

3. Laulutekstin tulee olla suomen-, ruotsin-, englannin- tai saksankielinen. Osallistuja hankkii oikeudet tekstin käyttöön. Myös mahdollisen käännöksen käyttöön tulee olla lupa, mikäli kyseessä on käännösteksti.

4. Teoksen tulee olla kestoltaan korkeintaan 8 minuuttia kestävä sävellys, joka voi koostua yhdestä tai useammasta osasta.

5. Teoksen tulee olla ennen julkistamaton ja sen esittäminen on kielletty ennen loppukilpailua.

6. Kilpailun pääpalkinto on 5000 euroa. Lisäksi jaetaan Einojuhani Rautavaaran nimeä kantava erikoispalkinto 1500 euroa sekä mahdollisesti muita tunnustuspalkintoja.

7. Kilpailun kansainväliseen tuomaristoon kutsutaan neljä ansioitunutta oman alansa edustajaa; säveltäjä, kirjailija, laulaja ja pianisti. Tuomariston äänten mennessä tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

8. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden kantaesittää kilpailuteokset loppukilpailukonsertissa. Kilpailun järjestäjällä on oikeus radioida, äänittää, kuvanauhoittaa, suoratoistaa, televisioida, filmata ja valokuvata kilpailuesityksiä loppukilpailukonsertissa sekä tehdä niistä ääni- ja kuvatallenteita yhteistyökumppaneidensa kanssa. Yle Radio 1 taltioi loppukilpailukonsertin.

9. Kilpailun järjestäjällä on oikeus ottaa teoksista kopioita kilpailun tuomaristoa varten, omaan käyttöönsä sekä kolmansille osapuolille teosten harjoittamista ja esittämistä varten. Tekijänoikeudet jäävät tekijöille.

10. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin. Näiden sääntöjen alkuperäiskieli on suomi. Sääntöjä täydentävät kilpailuteosten toimittamista koskevat ehdot.